Novice - Lokalna televizija ETV

+386 (0) 3 56 57 158

Pojdi na vsebino


  16.04.2020

Občina Hrastnik  vzpostavila e-tržnico
Zaživela je hrastniška e-tržnica na naslovu ostanidoma.hrastnik.si!
Gre za projekt, ki smo ga napovedali že nekaj časa nazaj, prav čas epidemije pa nam je potrdil nujnost lokalne samooskrbe in nam pokazal, da smo z idejo na pravi poti. Projekt smo zasnovali v sodelovanju s Kulturno rekreacijskim centrom Hrastnik in Turistično informacijskim centrom Hrastnik (TIC).

»Spodbujanje uporabe zdrave lokalne prehrane in povečanje prehranske samooskrbe sta med pomembnejšimi koraki k bolj zdravi in bolj zeleni občini Hrastnik. Epidemija je pospešila naše aktivnosti, da dodamo TIC-u nove vsebine in kasneje tudi s pomočjo kmetij gradimo na prepoznavnosti in na turistični ponudbi. E-tržnica je v tem času tudi nadomestilo za tržnico in verjamem, da jo bomo vsi skupaj z veseljem uporabljali,« je ob zagonu spletne strani povedal župan Občine Hrastnik Marko Funkl.

Na e-tržnici so na voljo izdelki lokalnih kmetov in pridelovalcev, ponudba pa se bo vseskozi spreminjala in dopolnjevala glede na sezono. Trenutno lahko tako naročite predvsem medene izdelke, sokove, testenine, jajca, kruh … že v kratkem pa tudi različno sadje in zelenjavo, a narave žal ne moremo prehiteti.

E-tržnica trenutno domuje na strani https://ostanidoma.hrastnik.si, po vzpostavitvi nove občinske spletne strani pa boste našo in vašo e-tržnico našli tam. Takrat bo izdelke že možno prevzeti tudi v novih prostorih TIC-a na tržnici v Hrastniku, ko bo center odprl svoja vrata na novi lokaciji.

In kako izdelke naročite? Obiščete spletno stran, si ogledate vse pridelke in izdelke (pri vsakem je navedena cena, količina, zaloga in pridelovalec) in izbrane izdelke dodate v »košarico«. Plačilo trenutno izvedete brezstično s plačilno kartico ob dostavi, že v kratkem pa bo sistem omogočal tudi plačilo preko spleta.

V času epidemije velja poseben način poslovanja, izdelke torej ni možno osebno prevzeti, temveč TIC v tem času enkrat dnevno opravlja razvoz izdelkov na vaše naslove (naročilo mora biti višje od 5 eur; cena dostave je 1,5 eur, za naročila nad 40 eur pa je prevoz brezplačen). Dostava se izvaja le na območju Občine Hrastnik. Prvih 15 uporabnikov e-tržnice bo prejelo tudi darilce.

Ponudba na e-tržnici se bo vseskozi dopolnjevala – z novimi ponudniki in izdelki. Če bi želeli tudi vi svoje izdelke ponuditi na naši e-tržnici, nam pišite na tic.hrastnik@gmail.com ali pokličite na 03 56 42 377 oz. 051 493 221.
Vabljeni k obisku e-tržnice! 08.04.2020

Spoštovani.
Telefon za psihološko podporo ob epidemiji COVID-19  
V času epidemije se veliko ljudi sooča s  čustvenimi težavami, ki so pogost pojav v situacijah, v katerih ljudje nimajo  nadzora in so zato občutki nemoči ter izgube nadzora zelo močni. Ravno z namenom  pomoči pri zmanjšanju čustvenih stisk je bil s strani Društva psihologov  Slovenije, NIJZ, Slovenske krovne zveze za psihoterapijo, Združenja zakonskih in  družinskih terapevtov, Združenja psihiatrov pri Slovenskem zdravniškem društvu  in ekipe za psihološko pomoč pri Civilni zaščiti ustanovljen telefon za  psihološko podporo ob epidemiji COVID-19. Občani, ki bi potrebovali psihološko  podporo lahko tako pokličejo na telefonsko številko 041 443 443, kjer jim bodo  svetovali izkušeni psihoterapevti in psihologi. Med delavniki je telefonska  številka dosegljiva med 16. in 24. uro, medtem ko lahko med vikendom za pogovor  pokličete med 12. in 24. uro.  
Prijazno vabljeni, da pokličete, delite svojo  stisko, prejmete čustveno podporo, informacije. To, da se obrnete po pomoč in  delite svojo stisko, je znak vaše moči

Pozdrav / Regards
Kabinet županje

OBČINA  TRBOVLJE

Mestni trg 4, 1420 Trbovlje,  Slovenija
(
+386 3 56 27 930, GSM +386 70 630 635,  +386 3 56 27 986)
http://www.trbovlje.si


  08.04.2020

Začetek del pri železniški postaji  Trbovlje  
Predvidoma konec tega tedna se bodo začela dela  pri železniški postaji Trbovlje, kjer je načrtovana nova ureditev parkirnih  površin in na novo urejen prometni režim. Izvedba investicije bo trajala  približno mesec in pol, v tem času pa bo urejeno odvodnjavanje, hkrati pa se bo  z ureditvijo parkirišča zagotovilo maksimalno število parkirnih mest za osebna  vozila, ki jih sedaj primanjkuje. Parkirišča na območju, ki se bo urejalo, so  bila namreč zarisana, z namenom za čim večje število parkirnih mest za tovorna  vozila, ki jih je v času delovanja potrebovala Cementarna Lafarge Trbovlje.  Danes pa zaradi dnevnih migracij, ko se ljudje z vlakom odpravijo v službo,  potrebujemo predvsem parkirišča za osebna vozila.  

V sklopu investicije se bo uredila tudi javna  razsvetljava z novimi led svetilkami. Dela bodo zajemala tudi zamenjavo vozne  konstrukcije oziroma njena preplastitev, saj je cesta zaradi velike frekvence  osebnih in tovornih vozil sedaj zelo dotrajana, hkrati pa se bodo delno  zamenjali robniki in zaradi ureditve parkirišča tudi odstranila nekatera  drevesa, pri čemer se bomo trudili večino ohraniti. Uredil pa se bo tudi hodnik  za pešce pri avtobusni postaji in terminalu za izposojo e-koles. Skladno z novim  parkirnim režimom pa se bo spremenil oziroma uredil tudi prometni režim, kar bo  prikazano tako s prometnimi znaki kot cestnimi oznakami.  
Po koncu epidemije pa bo v Trbovljah  vzpostavljen tudi sistem izposoje električnih koles. Ena od postaj zanje pa bo  tudi na železniški postaji. Z vzpostavitvijo sistema izposoje električnih koles  želi Občina Trbovlje narediti še en korak k čistejšemu okolju in vzpodbujanju k  trajnostni mobilnosti  


Pozdrav / Regards
Kabinet županje

OBČINA  TRBOVLJE

Mestni trg 4, 1420 Trbovlje,  Slovenija
(
+386 3 56 27 930, GSM +386 70 630 635,  +386 3 56 27 986)
http://www.trbovlje.si


 06.04.2020

Odprto pismo staršem in strokovnim delavcem šol
Končal se je tretji teden izobraževanja na daljavo in ravnateljice trboveljskih osnovnih šol se želimo zahvaliti vsem staršem oz. skrbnikom otrok, ki skupaj z otroki odgovorno opravljajo učne zadolžitve ter strokovnim delavcem, ki se z raznimi načini trudijo vzpostaviti most z vsako družino, z vsakim otrokom.

Situacija, v katero smo bili vsi skupaj potisnjeni dobesedno čez noč, je posebna, neznana, še nedoživeta in zato se z njo soočamo prvič vsi, mladi in stari, učenci, učitelji in starši oz. skrbniki. Čeprav je izobraževanje pomembno za razvoj otrok, pa je v dani situacija primarna skrb za zdravje.

Zavedamo se, da se mnogi starši spopadate z osebnimi in poklicnimi izzivi, obenem pa se ukvarjate še s šolskim delom svojih otrok. Znova se učite šolsko snov, nekateri se učite uporabljati tehnologijo, nekateri se učite uporabljati razne portale, video kanale, spletne povezave … obenem skrbite za druge člane družine, opravljate delo na daljavo ali pa hodite v službo in opravljate dela, ki so nujna v teh časih.

Verjamemo, da ste sistematično pristopili k organizaciji dela, k solidarnemu opravljanju družinskih nalog, da spodbujate otroke k rednemu šolskemu delu. Nikar pa ne pozabite, da smo sredi nenavadnih časov, da smo vsi nekoliko zaskrbljeni, celo prestrašeni. Otroci še toliko bolj, saj ne razpolagajo z življenjskimi izkušnjami v tolikšni meri kot odrasli.
Lahko se zgodi, da se bodo vedenjske težave otrok povečale, saj jih utesnjenost, dnevna obremenjenost s šolskim delom, socialna izolacija od vrstnikov lahko privede do izbruhov jeze in odklonilnega vedenja. A to je normalno v tej situaciji.

Otroci sedaj nujno potrebujejo oporo, da se počutijo sprejeto, varno in ljubljeno. Posvetite jim več časa, ki ni namenjeno izključno šolskemu delu. Spomnite se svoje mladosti in iger, ki ste jih igrali s svojimi starimi starši. Morda je sedaj čas za družabne igre, oglede filmov, skupne pevske nastope…

Šolsko delo lahko tudi malo počaka. Ko se vrnemo v šolske klopi, bomo nadoknadili vse, pouk bo prilagojen, otrokom razložene snovi, ki jih ne razumejo. Vse se da nadoknaditi, nadgraditi, narediti za nazaj. Sproti in nujno je le zdravje telesa in duha.

Zahvala torej vsem staršem oz. skrbnikom in tudi vsem strokovnim delavcem šol, vsem, ki se učimo delovati po svojih najboljših močeh. Vsi smo na isti barki in skupaj bomo varno zapluli v pristan. Upajmo, da kmalu.

Katarina Pajer Povh, ravnateljica OŠ Tončke Čeč
Petra Čede, ravnateljica OŠ Trbovlje
Mojca Lazar Doberlet, ravnateljica OŠ Ivana Cankarja Trbovlje


  03.04.2020

Spoštovani.
V Trbovljah zadnje dni prostovoljke, pod  okriljem Občine Trbovlje, pridno šivajo zaščitne maske za večkratno uporabo. To  je eden izmed preventivnih ukrepov s katerim želimo v občini Trbovlje zajeziti  širjenje novega koronavirusa. V ta namen je danes Občina Trbovlje zdravstvenemu  domu Trbovlje v uporabo, v imenu prostovoljk in prostovoljcev predala 100  pralnih zaščitnih mask. Občani Trbovelj so v dani situaciji resnično pokazali,  da jim je mar za sočloveka in, da s skupnimi močmi lahko premagamo tudi virus.  Iskrena hvala vsem prostovoljcem, ki ste in še vedno pomagate pri izdelavi  pralnih mask in vso dobro voljo, ki ste jo ob tem pokazali.  
Nekaj mask pa bo v prihodnjih dneh oziroma do  porabe zalog še za tiste, ki je nimajo.


Pozdrav / Regards
Kabinet županje

OBČINA  TRBOVLJE

Mestni trg 4, 1420 Trbovlje,  Slovenija
(
+386 3 56 27 930, GSM +386 70 630 635,  +386 3 56 27 986)
http://www.trbovlje.si


  30.03.2020

Spoštovani.
Županja Občine Trbovlje je  sprejela sklep, s katerim se bo NAJEMNIKOM POSLOVNIH PROSTOROV, KI SO V  LASTI OBČINE TRBOVLJE zaradi izrednih razmer odpisala najemnine za mesec  marec in april za obdobje od 16. marca do 30. aprila. Gre za podjetnike, ki  imajo za opravljanje svojih storitev v najemu poslovne prostore Občine Trbovlje,  vendar so zaradi epidemije bili primorani prenehati opravljati svoje storitve,  saj imajo pri svojem delu neposreden stik s strankami.

Ker so se ukrepi za preprečitev  širjenja virusa začeli v sredini meseca marca in bodo trajali tudi v aprilu,  bomo najemnikom poslovnih prostorov v lasti Občine Trbovlje, za katere velja  Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom  v Republiki Sloveniji, v obdobju OD 16.  MARCA DO 30. APRILA V CELOTI  ODPISALI NAJEMNINO. Še enkrat poudarjamo, da je ukrep namenjen SAMO TISTIM NAJEMNIKOM, KI IMAJO STIK S  STRANKAMI oz. ZA KATERE VELJA ZGORAJ OMENJENI ODLOK.

Ker gre za poslovne prostore  Občine Trbovlje in zato kot lastnik teh prostorov lahko glede na razmere  vplivamo in prilagodimo višino najemnine, bomo to tudi storili. Namen ukrepa je,  da prispevamo k temu, da bi naše najemnike trenutne razmere finančno čim manj  prizadele in da bi po koncu epidemije čim lažje nadaljevali z opravljanjem svoje  dejavnosti. Če jim bomo s tem ukrepom situacijo vsaj malce olajšali, je naš cilj  dosežen. Prav tako Občina Trbovlje in Območna obrtno – podjetniška zbornica  Trbovlje prijazno apelirata na vse  ostale najemodajalce poslovnih prostorov v Trbovljah, da v kolikor imajo to  možnost, razmislijo o podobnih ukrepih in svojim najemnikom odpišejo oziroma  znižajo najemnino za čas, ko svojih dejavnosti zaradi epidemije ne morejo  opravljati.

Poleg vseh ostalih ukrepov pa smo  v Trbovljah že minuli teden pričeli z razkuževanjem skupnih prostorov  večstanovanjskih stavb. Do sedaj je Štab CZ Občine Trbovlje vsem upravljalcem  večstanovanjskih stavb razkužila dostavil že dvakrat v tednu dni, z njimi pa se  v skupnih prostorih razkužujejo kljuke, dvigala, stopnišča in ostala oprema, ki  je izpostavljena stikom številnih stanovalcev.

Pozdrav / Regards
Kabinet županje

OBČINA  TRBOVLJE

Mestni trg 4, 1420 Trbovlje,  Slovenija
(
+386 3 56 27 930, GSM +386 70 630 635,  +386 3 56 27 986)
http://www.trbovlje.si  28.03.2020

Spoštovani,
Občinski  štab CZ Občine Hrastnik obvešča, da je prejel uradno informacijo, da sta v  Občini Hrastnik dva nova potrjena primera okužbe z novim koronavirusom. Število  trenutno obolelih je torej pet.
Sporočamo  tudi, da so bili odvzeti brisi varovancev Doma starejših Hrastnik in zaposlenih  v Zdravstvenem domu Hrastnik NEGATIVNI.  
Ob  tem ponovno pozivamo vse občanke in občane, da ostanete doma, se držite navodil  in se odpravite le po večjih nakupih, ki zadostujejo za več dni.
V  Zdravstvenem domu Hrastnik od včeraj poteka triaža bolnikov v kontejnerju, ki je  posebej za to postavljen pred glavnim vhodom v zdravstveni dom. Skupna pediatrična vstopna točka s sumom na COVID-19 je  v Zagorju ob Savi za občane in občanke občin Hrastnik in Zagorje ob  Savi.
Za  dodatne informacije se lahko obrnete na Info center Občine Hrastnik. Dosegljivi  smo na številki 03 56 54 360 vsak dan med 8.00 in 20.00 ter na e-naslovu povezani@hrastnik.si. Za okužene in nujne primere je  vzpostavljena 24-urna dežurna številka 03 56 54 363.
#ostanitezdravi
#ostanidoma   26.03.2020

Rokavice, maske in postelje za OŠCZ Hrastnik

 
Hrastnik, 25. 3. - Civilna zaščita Občine Hrastnik (OŠCZ Hrastnik) je v stalni pripravljenosti ter zagotavlja vse potrebno za sistem oskrbovanja vseh, ki potrebujejo ali bodo potrebovali pomoč. Del nalog je tudi zagotavljanje in oskrba z zaščitno opremo, ki jo trenutno iz občinskih zalog zagotavljajo tudi institucijam, ki bi jo sicer morale prejeti s strani državnih rezerv.
 OŠCZ Hrastnik ima tako v teh dneh glavno nalogo vzdrževati oz. nadomeščati zalogo zaščitnih sredstev, s čimer se zagotavlja normalno delovanje vseh nujnih občinskih sistemov. Del prizadevanj za pridobitev zaščitne opreme je tudi prejeta pošiljka z 200 pari zaščitnih rokavic, 400 zaščitnimi maskami in 10 posteljami za primer zaostritve razmer. OŠCZ Hrastnik sicer poziva državo, da čim prej zagotovi rezerve zaščitne opreme na nacionalni ravni.   26.03.2020

Spoštovani.
Občina Trbovlje  in Štab CZ sta upravljavcem večstanovanjskih stavb v občini Trbovlje zagotovila  razkužila, namenjena RAZKUŽEVANJU NOTRANJIH SKUPNIH PROSTOROV (stopnišč, dvigal,  kljuk, itn.) večstanovanjskih stavbah, kjer se dnevno izmenja večje število  ljudi.
Podjetjem  Spekter, SOP in Naše okolje  smo  odstopili razkužila, ki jih bodo v obliki plastenk z razpršili v teh dneh  dostavili hišnikom oziroma odgovornim osebam v večstanovanjskih stavbah, ti pa  bodo odgovorni za razkuževanje skupnih prostorov. Ob tem želimo poudariti, da  omenjeno razkužilo NI PRIMERNO za razkuževanje rok, ampak zgolj za razkuževanje  predmetov in v tem primeru skupnih prostorov.
Gre za še enega  izmed ukrepov, s katerim želimo zmanjšati možnost tveganja za nastanek okužbe v  zaprtih prostorih, kjer je fluktuacija ljudi večja. Odgovorne osebe, ki bodo  skrbele za razkuževanje pa prosimo, da to izvajajo redno in v skladu z navodili,  ki jih bodo ob prevzemu razkužila prejele.

   26.03.2020

Planinsko društvo Dol pri Hrastniku
Cesta VDV brigade 2
1431 Dol pri Hrastniku
25.3.2020

Planinsko društvo Dol pri Hrastniku z namenom, da se omeji gibanje prebivalcev in potrebo za zajezitev epidemije COVID-19  vse uporabnike plezališč na območju Občine Hrastnik obvešča, da je začasno prepovedana uporaba plezališča pod Škalo in plezališča v Dolski gmajni. Na obeh dostopih do plezališč, so na dostopnih mostovih nameščeni trakovi, ki preprečujejo dostop.
Prav tako obveščamo javnost, da je do nadaljnjega zaprt tudi Planinski dom v Gorah.
Prepoved uporabe plezališča  traja do preklica izrednih razmer glede endemije COVID-19 s strani Vlade RS.
Vse ljubitelje plezanja in planinarjenja prosimo za razumevanje.
 
Planinsko društvo Dol pri Hrastniku
Predsednik Vid Jerič    16.03.2020
    25.03.2020

Spoštovani.
V trboveljskem domu upokojencev smo povprašali, kako življenje v  teh dneh poteka pri njih. Kaj je drugače, kako na njih vplivajo razmere.  Poglejmo.

»Tako kot zunaj, tudi življenje v Domu upokojencev Franca Salamona  Trbovlje in enoti Prebold že kar nekaj časa kaže drugačno podobo kot smo je bili  vajeni.

Stanovalci z zaposlenimi tvorimo še bolj trdno družino kot prej, k  sreči smo vsi v domu Trbovlje in enoti Prebold zdravi, kar nam trenutno največ  pomeni. Vse sile vlagamo v preobrazbo življenja v domu, vse z namenom, da  ostanemo zdravi in kljubujemo tej neugodni zunanji bolezni. Tako družabni  dogodki ne potekajo več po nadstropjih, ampah posamično v sobah stanovalcev, z  dnevnimi dogodki se seznanjamo tudi iz časopisov. Bife se je spremenil v  trgovino, kjer stanovalcem izpolnjujemo njihove želje po priboljških.  Vsakodnevno je po nadstropjih vodena telovadba, ki jo varovanci izvajajo v  sobah. Vsak dan pa zaužijejo svež zrak na balkonih in terasah. Skratka vse  aktivnosti stanovalcev se še vedno realizirajo, vendar v nekoliko spremenjeni,  prilagojeni obliki.

Za socialne stike z ožjo, kakor tudi širšo socialno mrežo, smo  poskrbeli preko videa na daljavo v obliki pogovorov s svojci, pri tem pa pride  prav uporaba sodobne tehnologije. Preko tablic in pametnih telefonov stanovalci igrajo igrice in brskajo po spletu,  svojcem pa pošljejo tudi kakšen selfi. Vsem stanovalcem so omogočeni tudi  telefonski pogovori z njihovimi domačimi.

Srečno in zdravo iz Doma upokojencev Franca Salamona Trbovlje in  enote Prebold vam želijo direktorica doma z zaposlenimi in  stanovalci.«

     16.03.2020

V času  epidemije z novim koronavirusom vam ni treba v knjižnico, če bi radi brali.  Knjige na klik si lahko izposodite, če ste član Knjižnice Mileta Klopčiča  Zagorje ob Savi.
Naložite si brezplačno aplikacijo BIBLOS2 in že lahko  berete.     https://www.biblos.si/

Spletna  knjižnica Biblos dela 24 ur na dan, 7 dni v tednu.
Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje  ob Savi    16.03.2020

  
V Zavodu Odprta dlan se zavedamo, da    je v nastali situaciji evolucijsko pomemben boj za preživetje. Vendar ne smemo    pozabiti tudi na duševno zdravje. Ob ukinitvi socialnih stikov, izolaciji se    poveča depresija, tesnobnost, anksioznost, osamljenost. Ekipa Zavoda Odprta    dlan vam v tem času nudi svetovanja, pogovor, preko telefona, skaypa ali    drugih on line komunikacij, energetsko podporo na daljavo.    
  
Ekipa Zavoda odprta dlan:
Helena Ditar (ex Požun), 031 600    064, spec. psihoterapije
Mikela Leon, 031 472 292, uni.dipl.    psihologinja (dosegljiva od 10 do 13 ure)
Simon Grdadolnik; 031 608 696,    Karuna KI, bioenergetik

Če ste v stiski, poklicite nas,    pošljite sms, pišite nam, da se dogovorimo kako, kdaj in na kakšen način se    povežemo. Tudi če potrebujete samo pogovor.

Zavod Odprta dlan    13.03.2020

OBVESTILO

Na pobudo župana je bil v četrtek,  12. 3. 2020, sklican štab Civilne zaščite Občine Zagorje ob Savi. Poveljnik CZ Zagorje ob Savi Sandi Grčar in drugi člani CZ Zagorje ob Savi so predstavili aktualne podatke o širjenju novega koronavirusa. Člani štaba CZ so pregledali v letu 2018 potrjen Delni načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemija oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh v občini Zagorje ob Savi. Dogovorjeno je bilo, da se vse aktualne informacije glede širjenja novega virusa zbira in objavlja na občinski spletni strani. Štab civilne zaščite bo izvajal svoje aktivnosti v sodelovanju z regijskim centrom za zaščito in reševanje in Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje z namenom preprečitve z namenom zaščite zdravja občanov.
 
Občina Zagorje ob Savi in CZ Občine Zagorje ob Savi poziva občane in občanke, da poleg tega, da dosledno upoštevajo ukrepe in navodila Ministrstva za zdravje RS in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (https://www.nijz.si/) z namenom preprečitve širjenje novega virusa, upoštevajo tudi naslednja navodila:
 
-     odsvetuje se kakršnakoli organizacija prireditev,
-     prepoveduje se uporaba otroških igral in zunanjih elementov za vadbo,
-     omejite vsakršno nepotrebno druženje,
-     komunikacije z državnimi in občinskimi službami naj potekajo preko telefona oziroma elektronske pošte (vse vloge so lahko oddane elektronsko),
-     Tržnica Zagorje bo do nadaljnjega zaprta in prepovedano je zadrževanje v pokritih prostorih tržnice in
-     ne obiskujte javne zavode, če ni to nujno potrebno.
Vsi občinski javni zavodi v teh dneh zapirajo svoja vrata oziroma omejujejo dostop do njihovih prostorov.
Koronavirus - pogosta vprašanja in odgovori - https://www.nijz.si/sl/koronavirus-pogosta-vprasanja-in-odgovori
Klicni center za informacije o koronavirusu - 080 1404
 
Če ste oboleli in v domači oskrbi in nimate  možnosti zagotovitve oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami (zdravila,…), pokličite na telefonsko številko 041 772 621.
 
Širjenje novega koronovirusa je zaskrbljujoče. Zato je potrebno, da novi virus jemljemo z vso resnostjo in vsi skupaj redno sledimo informacijam ter dosledno upoštevamo navodilom stroke in odgovornih.
 
V takšnih trenutkih je še posebno pomembno, da ohranjamo svojo človečnost, pogledamo na soljudi, ki potrebujejo pomoč ter poskrbimo za najranljivejše skupine v naši družbi (starejše).
 
Sandi Grčar
Poveljnik CZ Zagorje ob Savi

Župan
Matjaž Švagan
 


    13.03.2020

OBVESTILO

Zaradi povečane stopnje tveganja prenosa  novega korona virusa ter v skladu z navodili Ministrstva za zdravje in  Nacionalnega inštituta za javno zdravje je Občine  Zagorje ob Savi začasno prepovedala uporabo igral na vseh petindvajsetih javnih  otroških igriščih ter uporabo fitnes naprav na prostem ter street work out  naprav v Evroparku.
Na vsa otroška  igrišča ter naprave smo namestili table z napisom UPORABA IGRAL ZAČASNO  PREPOVEDANA oziroma UPORABA NAPRAV ZAČASNO PREPOVEDANA. Vse občane  vljudno prosimo, da prepoved upoštevajo, saj je s prijemanjem igral in naprav in  druženjem možnost prenos okužbe velika prav na tovrstnih  zbirališčih.

    13.03.2020
OBVESTILO

Spoštovani starši, zaradi omejitve širjenja virusa COVID-19 bodo šole in vrtci v ponedeljek, 16. marca 2020, zaprli vrata.
Zavedamo se, da se boste posamezni starši zaradi navedenega ukrepa srečali s težavami pri zagotavljanju varstva vaših otrok. Da bi tovrstne stiske staršev v času veljavnega ukrepa zmanjšali, smo se v lokalni skupnosti skupaj z vodstvi osnovnih šol in vodstvom vrtca odločili, da v šolah in nekaterih enotah vrtca, v kolikor bo ugotovljeno, da starši varstvo nujno potrebujete, le-tega organiziramo.
Varstvo bo organizirano že s prvim dnem veljavnosti ukrepa, pri čemer bodo šole varstvo izvajale med 6. in 16. uro, posamezne enote vrtca pa med 5. in 17. uro.
V zvezi z navedenim obvestilom vas naprošamo, da najkasneje do nedelje, 15. marca 2020 do 20. ure, vrtcu ali šoli, ki jo obiskuje vaš otrok, sporočite potrebo po zagotavljanju varstva.
Za varstvo učenca sporočilo posredujte preko eAsistenta razredniku učenca, za otroke, vključene v programe predšolske vzgoje Vrtca Zagorje ob Savi, pa vodjem oddelka preko aplikacije WebVrtec.
Ob tem opozarjamo (sklicevanje na navodila Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, z dne 13. 3. 2020), da bodo dovoljene le nujne izjeme in da bo varstvo otrok v času ukrepa organizirano le za otroke, katerih starši bodo nujno potrebovali varstvo, ker bodo dolžni še naprej opravljati svoje delo. Potrebo po nujnem varstvu se bo izkazovalo s pisno izjavo delodajalca, da starši opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah (takšno delo opravljajo zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji in v drugih službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva).
Zavedati se namreč moramo, da smo ukrep zaprtja šol in vrtcev sprejeli z namenom omejitve širjenja novega virusa.
Pazite nase in seveda tudi na druge.

S spoštovanjem
Župan Občine Zagorje ob Savi,
ravnatelj/-ice osnovnih šol in Vrtca Zagorje ob Savi   13.03.2020
OBVESTILO
Spoštovani,.  
Ker se situacija v državi iz ure v uro spreminja  in je vlada podala navodila o zaprtju vzgojno-izobraževalnih zavodov z začetkom  prihodnjega tedna, je županja sklicala nujen sestanek v razširjeni sestavi z  občinskimi javnimi zavodi, nujnimi zdravstvenimi službami in štabom CZ Trbovlje.  Podane so bile nadaljnje usmeritve in predlogi za delovanje zavodov v prihodnjih  dneh oz. tednih.   
Županja občine Trbovlje je ob tem dodala: »V  situaciji, kakršni trenutno smo, je najpomembnejše sodelovanje in dosledno  upoštevanje navodil. Občane pozivamo, naj se izogibajo javnemu življenju v  naslednjih 3 tednih, saj je to en izmed pomembnih ukrepov za preprečitev  širjenja virusa. Obiski med prijatelji, druženja tudi v ožjih družinskih ali  prijateljskih krogih so nezaželjeni in se jim v naslednjih treh tednih prosim  izogibajte ter naša navodila jemljite resno. Če se pravil ne bomo držali in se  boste med seboj še vedno družili, pa četudi v krogu treh, štirih oseb, lahko  situacija eskalira v takšne razsežnosti, da s službami ne bomo sposobni več  nuditi niti nujne zdravstvene oskrbe. Zato naša navodila jemljite resno!  Izogibajmo se obiskom in imejmo čim manj bližnjih kontaktov. V tem trenutku se  ustavlja naše družabno življenje. Zaščitimo v prvi vrsti vsak sebe in bomo s tem  zaščitili tudi druge. Ne obiskujte svojih starih staršev oz. starejših  družinskih članov, če to ni nujno potrebno. S tem boste zaščitili njih in tudi  starejši ljudje se naj med seboj ne družijo.«  
Na sestanku so bili sprejeti naslednji sklepi o  delovanju javnih zavodov, ki se v večini primerov zapirajo:  
-         Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje  bo do nadaljnjega zaprta.  
-         Zasavski muzej Trbovlje bo do  nadaljnjega zaprt.  
-         Delavski dom Trbovlje bo do  nadaljnjega zaprt.  
-         Zasavska ljudska univerza bo do  nadaljnjega zaprta.  
-         Zavod za šport Trbovlje s ŠD Polaj in  celotni Športni park Rudar bodo do nadaljnjega zaprti. Prav tako manjša  otroška igrišča v občini, igrišče Partizan, igralni del v Mestnem parku  Trbovlje in zunanji fitnes na prostem na Kipah ter Trim steza  Mladost.  Otroških igrišč v občini se do nadaljnjega ne uporablja, zato  prosimo vse, da upoštevajo obvestila in navodila, nameščena ob igriščih.  
-         Mladinski center Trbovlje s kavarno in  mladinskim hotelom bodo do nadaljnjega zaprti.  
-         Društvo prijateljev mladine Trbovlje  do nadaljnjega zapira vrata in dopoveduje vsa druženja, delavnice,  itd.  
-         Vrtec Trbovlje bo do nadaljnjega  zaprt.  
-         Zasavske lekarne Trbovlje samo še  glavne lekarne v Zagorju, Hrastniku in Trbovljah  
-         Zdravstveni dom Trbovlje prekinjeni  vsi redni, naročeni, preventivni pregledi, delujeta dve akutni ambulanti  za nujno medicinsko pomoč, vendar ne za tiste, ki kažejo akutno okužbo dihal.  Vsi, ki kažejo znake akutnega infekta dihal, virusne okužbe, imajo povišano  telesno temperaturo, slabo počutje, bolečine v mišicah, bodo po triažnem  pregledu medicinskega osebja v primeru manjših težav napoteni domov v  samoizolacijo z navodili, težje bolni pacienti pa bodo usmerjeni v zabojnik,  kjer bodo obravnavani po protokolu za koronavirusno okužbo. V rednih ambulantah  bodo v običajnem ordinacijskem času prisotne medicinske sestre, ki bodo  dosegljive na telefon. Pacienti boste lahko še vedno naročali recepte za  zdravila, ki jih potrebujete za kronično terapijo, prav tako boste lahko po  telefonu urejali tudi nekatere druge administrativne zadeve. Pozivamo vas, da z  zadevami, ki niso življenjsko nujne oziroma ne kažejo na obolenje dihal ne  obremenjujete ambulant za NMP in ne ambulant, namenjene pacientom koronavirusne  okužbe. Za vse nenujne zadeve se po telefonu posvetujte z medicinsko sestro v  vaši ambulanti v rednem delovnem času. Patronažna zdravstvena služba bo obiskuje  samo bolnike na domu, za katere bo ocenila, da je to nujno potrebno.  
-         Splošna bolnišnica Trbovlje od  danes naprej odpovedan ves operativni program, oddelek za nego je sproščen  in namenjen morebitnim primerom okuženih bolnikov. Dializni bolniki imajo  poseben vhod in bodo kljub situaciji normalno obravnavani.  
-         OZ Rdečega križa Trbovlje suha hrana  iz skladišča se bo enkrat tedensko še vedno razdeljevala, razdeljevanje viškov  hrane v Menažki se z današnjim dnem do nadaljnjega ustavi. Prav tako je zaprto  skladišče z oblačili in se do nadaljnjega rabljenih oblačil več ne sprejema.  Viškov hrane ne bo razdeljevala tudi Župnijska Karitas, kot tudi ne bodo  sprejemali in razdeljevali oblek.  
-         JP Komunala Trbovlje bo za  stranke zaprlo vrata (blagajna, informacije), komunikacija z občani bo do  nadaljnjega potekala preko telefona (03 56 53 126 oziroma 03 56 53 100) oziroma  e-pošte (javno.podjetje@komunala-trbovlje.si). Tržni dan ob sobotah ostaja,  vendar bo omejeno število ljudi, ki lahko naenkrat vstopijo na tržni prostor. Ob  tem pozivajo občane, da se na tem mestu ne zadržujejo, ampak zgolj opravijo  nakup in zapustijo tržnico. Javne gospodarske službe bodo svoje delo normalno  opravljale.  
Prav tako bo začasno preventivno prilagojeno  poslovanje s strankami na Občini Trbovlje in Upravni enoti Trbovlje. V času  uradnih ur tako ne bo več možen vstop direktno do strokovnih sodelavcev v  pisarne, ampak se bodo vse nujne zadeve urejale po telefonu oziroma preko  e-pošte, kontakti zaposlenih bodo tekom dneva objavljeni na spletni strani  Občine Trbovlje. Prav tako boste lahko plačevanje taks uredili preko položnic,  zato obisk občine v večini primerov ne bo potreben. Prav tako bo na Rudarski  cesti (pred bolnico in zdravstvenim domom) do nadaljnjega ustavljeno  plačevanje parkirnine.  
Spomnimo, da je bil v tem tednu na podlagi  aktivacije državnega načrta v dogovoru z županjo občine Trbovlje sklican OŠCZ  Občine Trbovlje s predstavniki zdravstvenih institucij, na katerem so bili  predstavljeni preventivni ukrepi zdravstvenih institucij v zvezi s širitvijo  koronavirusa. Povezava: https://www.trbovlje.si/strokovne-sluzbe-dobro-pripravljene-na-morebiten-pojav-virusa/1808   
   13.03.2020

Spoštovani.

Na 2. izredni seji OS Občine Trbovlje, ki je potekala 11. marca 2020,  je bil obravnavan Predlog Odloka o spremembi Odloka o proračunu Občine Trbovlje  za leto 2020.

Predlog odloka med drugim  zajema tudi spremembo Letnega načrta ravnanja s stvarnim premoženjem Občine  Trbovlje. Občina Trbovlje namreč načrtuje odkup nekaterih zemljišč podjetja RTH  d. o. o. Gre za zemljišča na strateško pomembnih lokacijah, ki so predmet  načrtovanega urejanja mesta. Zajemajo 3 sklope, in sicer sklop zemljišč na  območju Kip, sklop zemljišč na območju Lakonce ter sklop zemljišč, kjer se  trenutno nahajajo vrtičkarske cone.

Sklop zemljišč na območju Kip  je primeren za športni prostor s  športnimi objekti ter prireditveni prostor. Območje je že danes primerno za  rekreacijo in prireditve in se je kot tako med občani že dodobra uveljavilo.  Glede na določila občinskega prostorskega načrta je to območje namenjeno  športnim aktivnostim, prireditvam in rekreaciji ter morebitnim storitvenim  dejavnostim, ki bi služile temu območju. Z nakupom zemljišč na območju Kip v  višini 32.827,03 EUR bi pridobili 65.133 m2 novih površin.  

Sklop zemljišč na območju Lakonce zajema  zemljišča, ki imajo potencial za ponovni razcvet industrije oz. gospodarstva,  saj so na teh površinah, ki so za naše mesto še kako potrebne,  idealni  pogoji za zagon novih dejavnosti v naši občini, ki bi znižale raven  brezposelnosti v občini in regiji ter znižale odstotek migracij iz regije,  predvsem mladih. Že občinski prostorski načrt predvideva tu gradnjo gospodarske  cone, v ta namen pa je bila izdelana že tudi idejna zasnova možne ureditve  območja, primerne za postavitev gospodarskih poslopij. Z nakupom zemljišč na  območju Lakonce v višini kupnine 123.635,08 EUR bi pridobili 130.261  m2 novih površin.

Tretji  navedeni sklop predstavlja zelene površine, kjer so si občani uredili  vrtičkarske cone, po katerih se je razširilo postavljanje brunaric, nadstreškov,  vrtnih lop, črnih gradenj, itd. Z Občinskim prostorskim načrtom predvidevamo  ureditev takšnih območij. Z nakupom zemljišč v višini kupnine 59.413,00 EUR bi  pridobili 59.413 m2 površin.

Z 215.875,11 eur oz. v povprečju 0,849 €/ m2 vloženih  sredstev, bi torej pridobili več kot 254.000 m2 površin, namenjenih  gospodarstvu, rekreaciji, športu in preživljanju prostega časa ter ureditvi  opuščenih delov mesta, ki bi na novo zaživeli, kar seveda predstavlja pomemben  korak za nadaljnje projekte, ki sicer zaradi prostorske stiske in omejenosti  najverjetneje ne bi zaživeli. Pri tem pa želimo poudariti, da bi bila novo  pridobljena zemljišča brez kakršnih koli obremenitev in da z nakupom teh  zemljišč ne bi Občina Trbovlje nase prevzemala nikakršnih obveznosti kot npr.  obveznih rušilnih del oziroma in s tem povezanih stroškov.  

Pozdrav / Regards
Kabinet županje

OBČINA  TRBOVLJE

Mestni trg 4, 1420 Trbovlje,  Slovenija
(
+386 3 56 27 930, GSM +386 70 630 635,  +386 3 56 27 986)
http://www.trbovlje.si


  10.03.2020
Strokovne službe dobro pripravljene na  morebiten pojav virusa

Ker so se ukrepi na državni ravni glede korona  virusa včeraj nekoliko zaostrili in ker število obolelih trenutno v Sloveniji  raste, je danes dopoldne na Občini Trbovlje potekal seznanitveni  sestanek  pristojnih o morebitnih ukrepih v prihodnje in trenutnem stanju. Na sestanku so  se sestali županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič ter direktorica OU Maja Hvala,  direktorica Splošne bolnišnice Trbovlje Romana Martinčič, direktor Zdravstvenega  doma Trbovlje Denis Tomše, strokovni vodja Zdravstvenega doma Trbovlje Roman  Kralj, dr. Logar in poveljnik štaba civilne zaščite Občine Trbovlje Simon  Las. Nikakor ni potrebna panika, saj so zadeve še vedno v mejah, ko  jih je možno nadzirati in kontrolirati. Ključnega pomena v prihodnjih dveh ali  treh tednih, kolikor dolgo bi naj potekale inkubacijske dobe okuženih je, da se  virus ne prenese na nikogar več. V ta namen odsvetujemo druženja v manjših ali  večjih skupinah, prav tako se naj redno skrbi za higieno oz. razkuževanje rok, v  javnih ustanovah pa tudi za razkuževanje kljuk in večkratno čiščenje površin, na  katerih se prenaša virus. Če res ni nujno, je bolje, da se na pot v tujino ne  odpravljate.  

Kako pa je glede prireditev v občini? Županja  Jasna Gabrič poudarja, da »je potrebno upoštevati vladno prepoved  organiziranja prireditev, kjer je na prizorišču več kot 100 ljudi. Prav  tako se pričakuje, da se vse prireditve, kjer so ciljna publika najbolj ogrožena  skupina ljudi, torej starejši, v popolnosti odpovejo ne glede na število  udeležencev. Naša skupna skrb mora v tem trenutku biti preudarnost, skrb za  najbolj ranljive skupine in izvajanje vseh preventivnih ukrepov, da ne bi prišlo  do širjenja virusa. Nepotrebna panika ni na mestu, saj gre za začasno  prilagoditev naših navad, ki pa bodo odpravljene kakor hitro bodo ukrepi, ki jih  kot družba vsi izvajamo, doprinesli k izboljšanju stanja, torej neširjenju  virusa in upadu št. okuženih. Vse pristojne službe v občini, ki opravljajo  naloge tudi za celotno regijo, so dobro pripravljene na morebiten pojav virusa v  naših krajih, a upam, da njihovo posredovanje ne bo potrebno.«  

V Zasavju je za odvzem brisa pristojen  Zdravstveni dom Trbovlje, ki je ena od 16ih točk v Sloveniji. Direktor doma  Denis Tomše poudarja, da »mora bolnik s sumom na okužbo s  koronavirusom najprej telefonirati svojemu osebnemu zdravniku in  se ne sme nikakor brez telefonske najave pojaviti v zdravstvenem domu, saj s tem  ogroža ostale ljudi v čakalnici in zdravstveno osebje. Zdravnik bo nato po  pogovoru prek telefona z bolnikom in posvetu z lokalnim epidemiologom ocenil,  ali je sum upravičen ali ne. Če bo ocenil, da je sum upravičen, bo bolniku prek  telefona sporočil, kaj in kako naprej.«

Strokovni vodja Zdravstvenega doma Trbovlje  Roman Kralj je poudaril: » da bo od danes, od 11. ure naprej možen  vstop v ZDT samo preko ene vstopne točke in sicer na vhodu zgoraj, kjer je pot v  urgentni center ter ena izstopna točka na vhodu spodaj. Preventivno  se bo izvajala triaža, kar pomeni, da bodo na vhodu vsakemu obiskovalcu izmerili  temperaturo ter ga povprašali po simptomih. Če bi se pojavilo karkoli  sumljivega, kar bi nakazovalo na okužbo z virusom, bo oseba naprej usmerjena v  izolirnico, kjer jo bo pregledal zdravnik in ocenil ali je potreben odvzem  brisa, od četrtka naprej pa bosta v ta namen delovala zabojnika v  katerih bo bolnike s sumom na virus od četrtka naprej pregledal  zdravnik, odvzet pa jim bo tudi brisTorej, ko bo bolnik prišel  v zabojnik, se bo zdravstveni delavec z njim na kratko pogovoril, preveril  osnovne vitalne funkcije in mu bo odvzel bris. Bolnik bo nato odšel domov, kjer  bo počakal na izvid. Zabojniki ne bodo namenjeni hospitalizaciji. Preglede  pacientov bodo izvajali zdravniki iz celotne regije. Bolnike prav tako pozivajo,  da v naslednjih dveh tednih racionalizirajo prihode v zdravstveni dom, v  primeru suma na virus pa pokličejo na številki 03 56 24 119 (od  ponedeljka  do petka med 7. in 20. uro) in na številko 03 56 52 605  (od petka od 20. ure do ponedeljka do 7. ure). Prav tako do bodo do preklica  prenehale z delovanjem referenčne ambulante družinske medicine.  

Uprava Republike Slovenije za zaščito in  reševanje (URSZR) je podprla delo zdravstvenih ustanov po Sloveniji pri  odkrivanju okuženih s koronavirusom in omejevanju širjenja okužb, in sicer z  zagotovitvijo 36 zabojnikov. Zabojniki URSZR bodo namenjeni odvzemanju brisov  bolnikov s sumom na okužbo s koronavirusom. Direktorica Splošne bolnišnice  Trbovlje Romana Martinčič »Tudi Splošna bolnišnica Trbovlje zapira  vhode, vhod v bolnišnico bo zato mogoč zgoraj, mimo vratarja, kjer se bo  izvajala triaža oziroma kontrola.«  
Poveljnik civilne zaščite Občine Trbovlje,  Simon Las, pa dodaja, » da ima CZ vsa potrebna navodila in opremo za  primer večjega širjenja virusa, prav tako pa je CZ v neposrednem stiki z URSZR  ki bi v primeru eskalacije  v naši občini iz rezerv zagotavljala materialna  sredstva in podporo.«  

Prav tako bi želeli dodati, da skladno z ukrepi  za zajezitev širjenja koronavirusa, ki jih je na včerajšnji seji sprejel Svet za  nacionalno varnost velja odredba o prepovedi zbiranja ljudi na javnih  prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa, kjer se zbira več kot 100 ljudi.  Odredba je stopila v veljavo z današnjim dnem, inšpekcijska služba Ministrstva  za zdravje pa bo vzpostavila dežurno službo 24/7, ki bo na terenu izdajala  odločbe kršiteljem Odredbe o prepovedi zbiranja na prireditvah v javnih  prostorih. Vse javne zavode, društva in ostale v občini pozivamo k spoštovanju  odredbe ministrstva. Prav tako obveščamo, da bo zaprta javna blagajna na  Občini Trbovlje, zato do nadaljnjega plačilo položnic tu ne bo več možno.  Občanke in občane pa pozivamo, da vse zadeve, ki ne zahtevajo osebnega obiska  institucij, tudi Občine Trbovlje uredijo po telefonu (Občina Trbovlje: na št. 03  56 34 800 oziroma preko e-pošte obcina.trbovlje@trbovlje.si). Prav tako z  današnjim dnem prestavljamo termin čistilne akcije Očistimo in uredimo Trbovlje,  ki naj bi potekala 28. marca. Novi termin bo znan naknadno, predvidoma pa bo  akcija potekala v sredini aprila.

Pozdrav / Regards
Kabinet županje

OBČINA  TRBOVLJE

Mestni trg 4, 1420 Trbovlje,  Slovenija
(
+386 3 56 27 930, GSM +386 70 630 635,  +386 3 56 27 986)
http://www.trbovlje.si  9.03.2020
OBVESTILO OBČINE ZAGORJE OB SAVI

Da skupaj  prispevamo k zajezitvi širjenja novega koronavirusa, Občina Zagorje ob Savi  naproša posameznike, društva, združenja in zavode, da načrtovane prireditve in  druge nenujne oblike druženja, kjer je pričakovano večje število prisotnih,  odpoveste oz. preložite za nedoločen čas, do prenehanja nevarnosti širjenja  bolezni.
Se zahvaljujemo  za upoštevanje priporočila.
Obvestilu  prilagamo spletno povezavo do Nacionalnega inštituta za javno zdravje, na kateri lahko  občanke in občani spremljate vse aktualne informacije v zvezi z novim  koronavirusom.  https://www.nijz.si/sl/pojav-novega-koronavirusa-2019-ncov

Občina Zagorje ob Savi   28.02.2020

Spoštovani.  
Nagrade in priznanja Občine Trbovlje so najvišja  priznanja v občini namenjena za dosežke, ki prispevajo k boljšemu in  prijaznejšemu življenju občanov. Prejmejo jih občanke in občani, zavodi,  društva, organizacije, podjetja, skupine in združenja. Občina Trbovlje je tako  objavila javni razpis, za zbiranje predlogov za podelitev naziva častni občan  oziroma občanka in Prvojunijske nagrade za leto 2020. Predloge lahko podajo  posamezni občani ali občanke, društva, združenja, politične stranke, krajevne  skupnosti in ostale organizacije, pri čemer morajo predlogi vsebovati samostojen  pisni predlog z obrazložitvijo, o primernosti kandidata za prejem nagrade. Naziv  častnega občana se podeljuje za posebne zasluge in izjemne dosežke v njihovem  življenju na različnih področjih, pomembnih za razvoj občine. Prav tako se na  razpisu zbirajo ponudbe za podelitev Prvojunijske nagrade, ki se podeljuje za  življenjsko delo in večletno nadpovprečno uspešno delo ter uveljavitev na  različnih področjih družbenega in gospodarskega življenja. Prejmejo jo lahko  tudi občani in občanke Trbovelj, ki so dosegli izjemne dosežke na posameznih  področjih ali ustanovah zunaj občine, ki pa so pomembno prispevali k ugledu  Občine Trbovlje. Obe omenjeni nagradi podeljuje občinski svet Občine Trbovlje,  in sicer na podlagi prejetih predlogov na javni razpis, ki ga razpiše Komisija  za občinska priznanja.  
Prijave na razpis se zbirajo do petka, 27. marca  2020, prispeti pa morajo priporočeno v zaprti kuverti na naslov Občina Trbovlje,  Komisija za družbene dejavnosti in občinska priznanja, Mestni trg 4, 1420  Trbovlje, s pripisom Za javni razpis – častni občan in Prvojunijska nagrada – ne  odpiraj. Razpisna dokumentacija, kjer so zapisana merila za nagrade pa je na  voljo na spletni strani Občine Trbovlje, na povezavi https://www.trbovlje.si/vsebina/javni%20razpisi/24.  

Pozdrav / Regards
Kabinet županje

OBČINA  TRBOVLJE

Mestni trg 4, 1420 Trbovlje,  Slovenija
(
+386 3 56 27 930, GSM +386 70 630 635,  +386 3 56 27 986)
http://www.trbovlje.si   19.02.2020

Spoštovani.  
Zaradi upokojitve Občina Trbovlje objavlja  prosto strokovno – tehnično delovno mesto računovodja VII/2-III na Oddelku za  splošne zadeve in družbene dejavnosti. Z izbranim kandidatom bo sklenjena  pogodba za nedoločen čas. Kandidat mora imeti najmanj visokošolsko strokovno  izobrazbo (prejšnja ali prva bolonjska stopnja) oziroma visokošolsko  univerzitetno izobrazbo (prva bolonjska stopnja) smer ekonomija, finance in 8  mesecev delovnih izkušenj. Prav tako je objavljeno prosto strokovno – tehnično  delovno mesto za določen čas v Oddelku za premoženjske zadeve za delovno mesto  koordinator VI. Kandidati morajo imeti višjo strokovno izobrazbo oz. višješolsko  izobrazbo (prejšnja) smer pravo, ekonomija in najmanj 6 mesecev delovnih  izkušenj.  
Kandidati lahko oddajo prijave od 19. do  vključno 27. februarja, razpisna dokumentacija pa je na voljo na spletni strani  Občine Trbovlje na povezavi https://www.trbovlje.si/vsebina/javni%20razpisi/24 .

Pozdrav / Regards
Kabinet županje

OBČINA  TRBOVLJE

Mestni trg 4, 1420 Trbovlje,  Slovenija
(
+386 3 56 27 930, GSM +386 70 630 635,  +386 3 56 27 986)
http://www.trbovlje.si


    18.02.2020

Spoštovani.  
Veliki onesnaževalci zraka (še posebej v zimskih  mesecih) so peči na trda goriva , ki jih je v naši občini še vedno precej. Poleg  drv, ki že tako ali tako onesnažujejo zrak s prašnimi delci PM 10, se v  individualnih kuriščih mnogokrat znajdejo tudi stvari, ki v peč vsekakor ne  sodijo (moker les, obleka in obutev, plastika in ostali odpadki), pri  izgorevanju katerih nastaja rakotvorni plin. Ker želimo število takih kurišč in  s tem tudi onesnaženost zraka s PM10 delci zmanjšati, objavljamo nepovratne  finančne spodbude za vgradnjo toplotne črpalke v stanovanjskih stavbah na  območju občine Trbovlje.  
V minulem letu smo za spodbude za vgradnjo  toplotnih črpalk namenili 15.000 €, ki so bila v celoti porabljena. Veseli nas,  da so občani začeli prepoznavati prednosti rabe obnovljivih virov energije in  izkoriščati večjo energijsko učinkovitost v stanovanjskih zgradbah ter s tem  zniževati onesnaženost zraka s PM10 delci.

Letos smo zato v ta namen zagotovili kar 25.000 €, torej skoraj  70% več sredstev kot lani, zato ponovno vabimo občane k prijavi na javni razpis,  ki je že objavljen in bo odprt do 30. novembra 2020. Višina finančne spodbude  znaša do 1.200 € oziroma do 15% priznanih stroškov naložbe. Nova toplotna  črpalka pa mora zamenjati staro kurilno napravo na les ali premog, razen v  primerih novogradenj. Razpisna dokumentacija: https://www.trbovlje.si/vsebina/javni%20razpisi/24

Obenem  želimo poudariti, da lahko občani Trbovelj izkoristijo kar dve finančni spodbudi  za vgradnjo toplotne črpalke, in sicer finančno spodbudo  Eko sklada ter  spodbudo Občine Trbovlje in si tako še dodatno olajšajo finančno breme  investicije.

Pozdrav / Regards
Kabinet  županje

OBČINA  TRBOVLJE

Mestni trg 4, 1420 Trbovlje,  Slovenija
(
+386 3 56 27 930, GSM +386 70 630 635,  +386 3 56 27 986)
http://www.trbovlje.si


   6.02.2020

 
Poslanica podpredsednika Državnega sveta Matjaža Švagana ob slovenskem kulturnem prazniku 8. februar 2020
 
 
 
V znamenju praznovanja slovenskega kulturnega praznika, ki ga slavimo na dan, ko je svet zapustil naš pesniški velikan France Prešeren, davnega leta 1849 v Kranju, imamo tako enkratno priložnost, da se prelevimo v pesniški svet našega največjega poeta – Franceta Prešerna spet znova in znova, a spet malo drugače. Kot vsak prerok in mislec jutrišnjega dne, je tudi naš pesnik doživel grenko usodo družbenega nerazumevanja:  »Slep je, kdor se s petjem ukvarja, Kranjec moj mu osle kaže; pevcu vedno sreča laže, on živi, umrjè brez d' narja.« In kako mu danes vračamo, kar nam je neprecenljivega podaril? Spreminjamo svoj odnos do kulture, države, domovine, drug do drugega? Znamo z distanco in odgovornostjo gledati v preteklost, da bi razumeli prihodnost?
 
Prešernove Poezije predstavljajo vrh slovenske pesniške dediščine. Zato je razumljivo, da se je z njegovim pesniškim opusom ukvarjala množica literarnih zgodovinarjev in teoretikov, na knjižnih policah se tarejo prave mojstrovine o našem pesniškem velikanu, njegovem opusu in jeziku. A ne glede na vse, lahko prav vsak izmed nas dan za dnem z njim odkrije nekaj novega, enkratnega in izjemnega. O smislu svojega bivanja, o srečnem življenju, o lastnih krepostih, o odnosu do soljudi in družbe …
 
A na tem mestu in ob tej priložnosti bi želeli opozoriti še na nekaj drugega. Samobitnost, narodni ponos in samozavest so brez dvoma Prešernova vztrajna zapuščina, ki jo bomo zapravili iz dneva v dan, potrošili v nič, če ne bomo sami pri sebi spremenili odnosa do lastne kulture in jezika.
 

Svet ne bi bil nikoli tak, kot je, če ne bi opeval pesmi o življenju, o iskanju smisla, o sreči, o hrepenenju in o ljubezni, tej večni in neizčrpni temi. Tokrat smo se namenoma naslonili na pozitivne vrednote, ki nas delajo srečne, zadovoljne in samozavestne. Kot posameznike, a tudi kot družbo. Narod brez kulture in svojega jezika, ne bi mogel nastati, niti obstati. Prav zato si želimo, da sta kultura in njen praznik nekaj veselega, radostnega, židanega in prešernega. Ni naključje, da ponuja tako čudovite sopomenke za veselje naš slovenski jezik! Želimo si, da bi ta pogled delili tudi tisti, ki slavijo kulturo kot njeni patroni in nosilci, žal pa na številnih državnih proslavah namesto veselja slavimo celo resnost, dolgčas, zamorjenost … Mogoče se skriva najboljši recept v resničnih zgodbah naših literarnih velikanov, ki so živeli na dnu, v uboštvu, preganjani in bolni, pa vendar so videli lepoto sveta in svetlost prihodnosti bolje in prej kot drugi.
 
 
Uživajte v čistem pristnem veselju ob lepi besedi, glasbi, umetnini, filmu in še bi lahko naštevali. Doma, na prireditvah, kjer koli … Sproščeno se ozrite okrog sebe, pa boste videli, da imamo res prav. Veselo praznovanje!
Občina Zagorje ob Savi
 

  31.01.2020
KRESOVANJE NA KIPAH 2020

Občina Trbovlje vabi interesente, da se  prijavijo na javni razpis za sofinanciranje organizacije in izvedbo prireditve  Kresovanje na Kipah 2020. Rok za oddajo je 17. februar 2020 do 11. ure. Ponudnik mora predložiti vsa zahtevana dokazila, izpolnjene ter podpisane in žigosane  obrazce iz razpisne dokumentacije. Kot organizator mora med drugim urediti  prireditveni prostor, poskrbeti za gostinsko ponudbo, postavitev kresa in mlaja,  zagotoviti varnost in čiščenje prostora po končani prireditvi. Več o javnem  razpisu in pogojih na priloženi povezavi.  

OBČINA  TRBOVLJE
Mestni trg 4, 1420 Trbovlje,  Slovenija
( +386 3 56 27 930, GSM +386 70 630 635,  +386 3 56 27 986)


   28.01.2020OBČINA ZAGORJE OB SAVI

DOKUMENTACIJA JAVNEGA NATEČAJA
ZA IZBOR IDEJNE ZASNOVE OBLIKOVNE REŠITVE CELOSTNE GRAFIČNE PODOBE OBČINE ZAGORJE OB SAVI

Vso dokumentacijo javnega natečaja dobite tukaj.

 
Občina Zagorje ob Savi

   28.01.2020
Poziv za gradnjo gostinskega objekta v Evroparku v Zagorju ob Savi

 
Območje Evroparka predstavlja glavno primestno rekreacijsko območje Zagorja ob Savi. Nahaja se v neposredni bližini občinskega središča, hkrati pa je odmaknjeno od dogajanja v mestu in tako predstavlja privlačen ambient za gibanje, rekreacijo in sprostitev.
 
Območje Evroparka se ohranja kot pretežno zeleno primestno rekreacijsko območje, ki je namenjeno športu, rekreaciji in oddihu na prostem. V prostorskem dokumentu, ki ureja športno rekreacijsko območje Evroparka, so načrtovane tudi izgradnje stavb, ki se uporabljajo kot servisni objekti z dejavnostjo, ki dopolnjuje obstoječe aktivnosti.
 
Načrtovana je umestitev ob vznožja pobočij na stiku z ravninskim delom Evroparka, s čimer se zmanjša njihovo vedutno izpostavljenost ter se zlijejo z zeleno okolico.
 
Tako je med drugim načrtovan tudi bar oz. čajnica s sanitarijami tlorisne površine do 120 m2. Višina objekta je do največ 4 m do vrha kapne lege. Izvede se pretežno v leseni ali drugi lahki konstrukciji. Fasade so zemeljskih odtenkov, dopušča se oblaganje fasad z naravnimi materiali. Strehe stavb so ravne, enokapne ali dvokapne z naklonom strehe med 35 in 45 stopinj. Kritina je v temnejših barvnih odtenkih in nebleščeča. Ravne strehe je dopustno izvesti kot zelene. Nove stavbe se v oblikovnem smislu medsebojno uskladijo. Ob stavbi je dopustna ureditev terase ter pripadajočih utrjenih površin.
 
Za namen izgradnje gostinskega objekta z javnimi sanitarijami ima Občina Zagorje ob Savi namen podeliti stavbno pravico na komunalno opremljenem zemljišču  investitorju, ki bi tak objekt izgradil.
 
Občina Zagorje ob Savi zato vljudno vabi in poziva vse zainteresirane investitorje oz. gostince, ki bi bili pripravljeni v Evroparku v Zagorju ob Savi izgraditi gostinski objekt z javnimi sanitarijami, da na Občino Zagorje ob Savi, Cesta 9. avgusta 5, 1410 Zagorje ob Savi ali e pošto zagorje@zagorje.si do 17. februarja 2020 podajo pobudo oziroma izrazijo interes, da se dogovorimo za nadaljnje korake s ciljem izgradnje objekta, ki bo z dodatnim programom zapolnil manjkajoče vsebine na območju Evroparka v Zagorju ob Savi.
 
 
Občina Zagorje ob Savi

  10.01.2020

Za programe in  dejavnosti namenjenih več kot 150 tisoč evrov

Občina Hrastnik  je v petek 10.01.2020 objavila pet razpisov, ki so namenjeni  sofinanciranju programov društev, športnih programov, programov ljubiteljske  kulture, mladinskih dejavnosti in posebnih prireditev. Skupaj za vse programe in  dejavnosti namenjamo več kot 150 tisoč evrov.
RAZPISI:
1.  JR za sofinanciranje  dejavnosti in programov društev, organizacij in združenj v OH za leto  2020
- vse  informacije http://bit.ly/2t3YOUV
- sredstva: cca  31.000,00 eur
- zadnji rok za oddajo  vloge je 31. januar
2. JR za  sofinanciranje programov v ljubiteljski kulturi v OH za leto  2020
- vse  informacije http://bit.ly/3a0P0vI
- sredstva: 34.000,00  eur
-  zadnji rok za oddajo  vloge je 31. januar do 10.00
3.  JR za sofinanciranje  letnega programa športa v OH za leto 2020
-  vse informacije http://bit.ly/2R61sRY
-  sredstva: 67.670,00 eur
-  zadnji rok za oddajo  vloge je 31. januar
4.  JR za sofinanciranje  programov mladinskih dejavnosti v letu 2020
-  vse informacije http://bit.ly/2FEvmY9
- sredstva: 16.000,00  eur
-  zadnji rok za oddajo  vloge je 31. januar do 10.00
5.  JR za dodelitev  sredstev za prireditve in druge aktivnosti, ki pospešujejo kulturni, športni in  turistični razvoj ter promocijo Občine Hrastnik za leto 2020
-  vse informacije http://bit.ly/2T7XHy9
-  odprt do 30.  novembra

OBČINA HRASTNIK  
Pot  Vitka Pavliča 5
1430  Hrastnik


  10.01.2020

Občina  Hrastnik bo nagrajevala zaključna dela hrastniških študentov

Občina  Hrastnik je na zadnji seji v lanskem letu sprejela Pravilnik  o nagrajevanju diplomantov za opravljena zaključna dela. Gre za novost, ki  je doslej v naši občini še ni bilo.

Občina  vsako leto v proračunu zagotavlja sredstva za občinske štipendije, ki so  namenjene hrastniškim dijakom in študentom, z decembra sprejetim pravilnikom pa  se želi študente spodbuditi k temu, da bi pri izbiri tematike zaključnih del  vključili vsebine, ki so gospodarsko, zgodovinsko, kulturno, geografsko ali kako  drugače povezane z občino. Izbrane tematike morajo imeti tudi uporabno vrednost  pri spodbujanju razvoja v Hrastniku.
Nagrade  se bodo na podlagi javnega razpisa podeljevale enkrat letno za preteklo  koledarsko leto, med vsemi prispelimi prijavami pa bo dela izbrala pristojna  komisija. Zaključna dela bodo na razpis lahko prijavili diplomanti prve, druge  ali tretje stopnje študijskih programov, določenih v Zakonu o visokem šolstvu.  
Za  visokošolske strokovne in  univerzitetne študijske programe  bo nagrada znašala 250 eur, za (enovite) magistrske študijske programe  500 eur, za doktorske pa 750 eur. Nagrajena zaključna dela se bodo v fizični  obliki hranila v Knjižnici Antona Sovreta Hrastnik.
Prvi razpis bo objavljen v prvi  polovici letošnjega leta.

OBČINA HRASTNIK  
Pot  Vitka Pavliča 5
1430  Hrastnik


Komentarje o tej strani in ostale pripombe,
ter pohvale nam lahko pišete na ETV

+386 (0) 3 56 57 158

Pravno obvestilo                                          Vse pravice pridržane © 1999-2020 etv.elektroprom.si                                     Oblikovanje in izdelava spletne strani Franci Oven
Nazaj na vsebino